Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Για τον αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων των Δήμων

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Εργαζόμενοι-ες, λαέ των Τρικάλων.
Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Ν.Τρικάλων συμπαρίσταται στον αγώνα των συναδέλφων συμβασιούχων των Δήμων για πληρωμή των δεδουλευμένων τους.Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς το βραχνά και την ομηρία των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Οι εργαζόμενοι αυτοί ενώ καλύπτουν πάγιες ανάγκες στην αποκομιδή των σκουπιδιών, είναι όμηροι των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Κινδυνεύουν δε να χάσουν ακόμα και τα δεδουλευμένα τους από την άρνηση των επιτρόπων των τοκογλύφων-δανειστών. Ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Ν.Τρικάλων δηλώνουμε πως πρέπει τώρα να υπάρξει συντονισμός αγώνα συμπαράστασης, Σωματείων, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Γ.Σ.Ε.Ε.-ΑΔΕΔΥ, με στόχο να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να αποκτήσουν τώρα μόνιμη και σταθερη δουλειά οι συνάδερφοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα των Δήμων. Πιστευουμε πως ο αγώνας αυτός θα καταστεί νικηφόρος αν η εργατική τάξη της χώρας παλέψει συντονισμένα μέσα από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της για:
 
 -Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης σε όλους τους κλάδους.
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και υπογραφή Σ.Σ.Ε. με υποχρεωτική, αναδρομική και γενικευμένη ισχύ
-7ωρο-35ωρο-5θήμερο
-Επίδομα ανεργίας για όλους τους άνεργους, χωρίς προϋποθέσεις, στο κόστος ζωής. -Αναβαθμισμένη-δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-παιδεία για όλους.
-Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες συνολικά και στα 55 και 50 για τα βαρέα και ανθυγειηνά επαγγέλματα.
-Κατάργηση των χαρατσιών, του ΕΝΦΙΑ και συνολικά της υπερφορολόγησης.
-Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών προς τις τράπεζες, την εφορία, τη Δ.Ε.Η., τον Ο.Τ.Ε., τη Δ.Ε.Υ.Α.Τ.
-Πλήρη-Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους.
-Ακύρωση όλων των μνημονίων, των μνημονιακών και αντεργατικών νόμων.
-Αποχώρηση της Ελλάδας από την Ε.Ε., το ευρώ, την ευρωζώνη, το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Κατάργηση στην πράξη κάθε επιτροπείας.
-Μονονμερή διαγραφή του χρέους προς τους τοκογλύφους,δανειστές.
 
Τονίζουμε ότι από τη στιγμή που η τοπική εξουσία, δηλαδή οι Δήμοι, όσο και η κεντρική εξουσία, δηλαδή η Κυβέρνηση και το κράτος σχεδιάζουν και οργανώνουν με βάση τα κέρδη των καπιταλιστών (μιας και είναι γνωστοί οι σχεδιασμοί για πλήρη ιδιωτικοποίηση της διαχείρησης των απορριμάτων) και όχι τις ανάγκες της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού, πρέπει να παραμερίσουμε αυτές τις μορφές εξουσίας και να επιβάλουμε μορφές εκπροσώπησης και εξουσίας της εργατικής τάξης και του λαού. Που θα ψηφίζουν και θα εφαρμόζουν σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες για δουλειά- σίτιση-ένδυση-μόρφωση-υγεία-πολιτισμό-στέγαση αυτών που παράγουν.
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 Τρίκαλα 27 Ιουνίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου