Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε!

Συνάδελφοι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, ο κλάδος μας ήταν από τους πρώτους κλάδους που χτυπήθηκε απ’ την επίθεση της Τρόικας, των καπιταλιστών και της κυβέρνησής τους. Επιτέθηκαν και χτύπησαν το 8ωρο και την Κλαδική Συλλογική σύμβαση, ρίχνοντας τους μισθούς και εφαρμόζοντας το 4ωρο, το ελαστικό ωράριο και τη μερική απασχόληση. Καθιέρωσαν την εκ περιτροπής εργασία.
Η επίθεση στα δικαιώματα και στις καταχτήσεις μας,
δεν έχει τέλος. Νέα αντεργατικά μέτρα ετοιμάζουν για αμέσως μετά τις εκλογές. Την ίδια στιγμή οι άνεργοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, έχουν ξεπεράσει το 1.000.000,  με άμεση προοπτική το 1.500.000. Η πολιτική τους φέρνει φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση.
Η προκλητική μείωση των μισθών και συντάξεων, του επιδόματος ανεργίας, η λεηλασία της περιουσίας των ταμείων, του ΟΕΚ και ΟΕΕ, που έγινε με τον ιδρώτα και το αίμα της εργατικής τάξης, η φορολογική αφαίμαξη του εργατικού εισοδήματος και τα μόνιμα και διαρκή χαράτσια, αποτελούν συνέχεια της ίδιας ταξικής πολιτικής που τα παίρνει απ την εργατική τάξη και τα δίνει στο κεφάλαιο, στις τράπεζες και στους τοκογλύφους.
Το αποτέλεσμα της επίθεσης που δεχόμαστε, είναι αποκαλυπτικό:
-Μισθοί 580 ευρώ μεικτά, 510 για τους νέους μέχρι 25 ετών.
-Αύξηση του ωραρίου, υποχρεωτικά, σε 10ωρο για τους 25άρηδες.
-2ήμερη ή 3ήμερη κυλιόμενη εβδομαδιαία εργασία με μειωμένο βέβαια μισθό..
-Χτύπημα της ασφάλισης.  Μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.  Αύξηση στα χρόνια για σύνταξη.
-Αύξηση του ορίου των απολύσεων, περικοπές  στις αποζημιώσεις.
-Απλήρωτη εργασία-Πληρωμή με έναντι, που δεν εξοφλούνται ποτέ.
-Μείωση επιδομάτων ανεργίας, μητρότητας, τοκετού. Κατάργηση πολλών άλλων.
-Χαράτσια πάνω στα χαράτσια, εφαρμοστικοί επί εφαρμοστικών νόμων. Νέες περικοπές και νέα μέτρα τον Ιούνιο.
Η  Κυβέρνηση  και η Τρόικα προτιμούν να πεινάσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός προκειμένου να αυξηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία και να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Το κεφάλαιο ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει. Θέλει μόνο να παίρνει. Δεν το χρειαζόμαστε. Ούτε αυτό, ούτε τις κυβερνήσεις του που περνάνε σαν οδοστρωτήρας πάνω απ’ τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις καταχτήσεις.
Συνάδελφοι, δεν πάει άλλο! Ως εδώ και μη παρέκει!
Δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν εμείς δεν τους σταματήσουμε!  Ή αυτοί ή εμείς! Μέση οδός στην περίοδο  της παρούσας καπιταλιστικής κρίσης, δεν υπάρχει.
 Τώρα πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας!
Να πάρουμε όλοι ενεργά μέρος στα Σωματεία μας, να εκδιώξουμε τους γραφειοκράτες, τους συμβιβασμένους και τους εργοδοτικούς, να τα μετατρέψουμε σε όργανα δράσης και φρούρια της πάλης μας και μέσα από Γενικές Συνελεύσεις να πάρουμε αποφάσεις στην κατεύθυνση να προκηρυχτεί ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με αιτήματα όπως:
-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα και Συλλογικές Συμβάσεις.
-Ταμείο ανεργίας μέχρι να βρει δουλειά ο άνεργος. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
-Να απαλλαγούν οι άνεργοι απ τα δημοτικά τέλη, τα τέλη ύδρευσης και όλους τους φόρους και τα χαράτσια.
-Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις-Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι
Να ανεβάσουμε τον πήχη των αγώνων και διεκδικήσεών μας,  εκεί που τον έθεσε η Τρόικα, η αστική τάξη και η κυβέρνηση. Να διεκδικήσουμε, να απαιτήσουμε:
- ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ του Χρέους. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων που κούρεψαν τελευταία.
- Διαγραφή των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
- Έξοδο από το Ευρώ, την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και το Ν.Α.Τ.Ο..
- Κρατικοποίηση των Τραπεζών, όλων των κλάδων της βιομηχανίας, των πρώην ΔΕΚΟ, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο. Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων να είναι υποχρεωτικές για τη Διοίκηση.
- Δωρεάν δημόσια-αναβαθμισμένη  Παιδεία, πρόνοια, Υγεία, Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
- Πλήρη Απασχόληση-7ωρο-35ωρο-5νθήμερο.
Η πάλη για τη συνολική ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής, περνάει μέσα απ την πάλη για την ανατροπή της κυβέρνησης που την εφαρμόζει: ΚΑΤΩ η Κυβέρνηση της ΦΤΩΧΕΙΑΣ και της ΠΕΙΝΑΣ.
Κάτω η διορισμένη κυβέρνηση Παπαδήμου, η κυβέρνηση της Τρόικας, των τοκογλύφων και του κεφαλαίου.
Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών μας και να κινηθούμε αποφασιστικά να αναδείξουμε, να υπερασπιστούμε και να στηρίξουμε ενεργά μια εργατική κυβέρνηση η οποία θα ικανοποιήσει τις διεκδικήσεις μας, κόντρα στα συμφέροντα της Τρόικας και των καπιταλιστών.
H πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας αφορά όλους τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φυλή-χρώμα-θρησκεία-εθνικότητα, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις και διαφορές.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 

Μάρτιος 2012



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου